Papiersoorten | Buroleo
Buroleo > Papiersoorten | Buroleo

papiersoorten

De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Voor de luxe papiersoorten wordt er een kleine toeslag per kaart gerekend. Dit varieert van €0,10 (voor een kleine enkele kaart) tot €0,40 (voor een grotere, dubbele kaart). Met de prijscalculator op de kaartpagina's (of in jouw eigen collectie) kun je de exacte toeslag voor jouw kaartje berekenen!

 

Bekijk hieronder het aanbod van de verschillende papiersoorten:

 

natuurkarton

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en is het meest gekozen papiersoort. 

 

fotokaart

Dit papier geeft je kaartje een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige 300 grams kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam al aangeeft is deze papiersoort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

 

zijdeglans

Dit stevige 300 grams papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

 

oud Hollands

Oud-Hollands papier is een luxe, stevig 300 grams papiersoort. Het heeft een mooie reliëf structuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren. Voor dit luxe papiersoort wordt er een kleine toeslag extra per kaart gerekend.

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kan ik helaas niet voorkomen.

 

parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling voor jouw kaart ontwerp? Kies dan voor het luxe Parelmoerpapier. Met deze stevige, 290 grams unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect die je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten. Voor dit luxe papiersoort wordt er een kleine toeslag extra per kaart gerekend.

 

ivory gold

Een bijzondere 250 grams luxe papiersoort met een subtiele, zachte, warme glans. Het lijkt een beetje op parelmoerpapier maar dan met een subtielere, warmere glansglitter. Ivory Gold papier is daarom erg mooi te combineren in ontwerpen met goudtinten en zachte pasteltinten. Bij romantische, chique en stijlvolle kaarten is Ivory gold een goede keuze. Voor dit luxe papiersoort wordt er een kleine toeslag extra per kaart gerekend.
 

coated Karton

Een mooi, glad, 300 grams papiersoort met een silk toplaag aan beide kanten van het papier. Dit papiersoort is uitsluitend geschikt voor de kaarten met goud-, zilver-, koper- roségoud- en zwartfolie druk.
 

linnen

Een prachtig 350 grams papiersoort met een licht structuurtje wat het papiersoort een luxe uitstraling geeft. Dit papiersoort is uitsluitend geschikt voor de kaarten met foliedruk. Linnen is minder geschikt voor kaarten met een donkere achtergrond of kleurvlakken. Voor dit luxe papiersoort wordt er een kleine toeslag per kaart gerekend.
 

papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe het ontwerp van je kaartje er in het écht uit komt te zien? Bestel dan een proefdruk al vanaf €1. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

 

FSC® certificering

Alle papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.